Klassieker van de dag: De zeven dwergen

Klassieker van de dag: De zeven dwergen

Jasper van Bladel 524 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Elke basisschool heeft wel een verkleedkist. De kans is groot dat de herinneringen daaraan nog vers in het geheugen liggen. Jurken, hoeden en petten te over, waarmee je als kind flink uit kon pakken. Ook voor diverse schooluitvoeringen werd geput uit die voorraad kleding en waarschijnlijk zien we het resultaat van een van die zoektochten op deze foto. Een klassenportret van een aantal kinderen, verkleed als de zeven dwergen. Sneeuwwitje zal ook ergens op de foto moeten staan, maar wie van de meisjes in het wit nu precies sneeuwwitje moet voorstellen weten we niet. Het is in ieder geval wel leuk gedaan, al die opplakbaarden. De foto is gemaakt ergens in Noord-Ierland rond het jaar 1915.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper