Klassieker van de dag: de winkel in Halifax

Klassieker van de dag: de winkel in Halifax

Jasper van Bladel 497 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Een foto uit Halifax, Canada, eind jaren vijftig. We zien een kleine buurtwinkel, met mooie tijdsgebonden uithangborden en typografie. Verder is het een typisch beeld, met de houten gebouwen en een man die quasinonchalant in de deuropening staat. De foto is gemaakt door Alan Abraham.

De stad Halifax is de hoofdstad en de grootste nederzetting in de Canadese provincie Nova Scotia. De originele inwoners, Mi’kmag, noemden de stad Chebucto. Dat betekent ‘Grootste haven’. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper