Klassieker van de dag: de vrolijke picknick

Klassieker van de dag: de vrolijke picknick

Jasper van Bladel 408 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Het lenteweer begint langzamerhand toch echt de overhand te krijgen, dus een picknick behoort weer tot de mogelijkheden. Hopelijk is die picknick dan net zo geslaagd als deze uit het verleden. Of het gezelschap in het echt ook zo olijk en vrolijk bijeen was weten we niet – het kan ook alleen voor de foto geweest zijn -, maar het is een grappige plaat. We zien Weinhard-bier, worst en watermeloen – een ongewone combi. Dit is echt zo’n foto waar je uren naar kunt kijken en iedere keer weer wat nieuws kunt ontdekken. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper