Klassieker van de dag: De vliegende kerstvis

Klassieker van de dag: De vliegende kerstvis

Jasper van Bladel 494 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Lees ook: Klassieker van de dag: menselijke piramide

Zelden is er in deze rubriek een meer curieuze foto verschenen. Dit is een kerstkaart verstuurd door Loon Lake Lodge in Ontario, Canada. Waarschijnlijk staat het meer bekend om haar grote vissen, want een grote vis is niet bepaald het meest passende kerst-dier.

Het is in ieder geval een erg creatieve kerstkaart, die om te maken nog best wat voeten in de aarde moet hebben gehad. Knip en plakwerk, want er was natuurlijk nog geen photoshop. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper