Klassieker van de dag: de verkiezingsuitslag

Klassieker van de dag: de verkiezingsuitslag

Redactie DIGIFO... 557 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

KlassiekerGisteren waren de verkiezingen en veel mensen hebben vanmorgen vroeg de uitslag al gehoord. Tegenwoordig gaat dat via smartphone, tablet en computer, maar vroeger was het wat lastiger om direct de uitslag bekend te maken. In de Klassieker van de Dag van vandaag zien we hoe de verkiezingsuitslag bekend werd rond 1900 in een kleine stad in Zuidoost Australië.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie