Klassieker van de dag: de verbandhond

Klassieker van de dag: de verbandhond

Jasper van Bladel 503 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Honden worden vaak ingezet als hulpje, bijvoorbeeld als politiehond of als blindengeleidehond. Ook in de Eerste Wereldoorlog werden honden ingezet, maar dan als dragers van medicijnen en verband. Op deze foto zien we dan ook een besnorde man aan de slag met verband wat de hond op de voorgrond ter plekke heeft gebracht. Ook mooi: het rode kruis-pakje waarmee de hond al die spullen met zich mee draagt. Let ook even op de uitgebreide snor van de beste man. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper