Klassieker van de dag: De Velsertunnel

Klassieker van de dag: De Velsertunnel

Jasper van Bladel 798 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Het is 1957 als de Velsertunnel geopend wordt. Een hele happening voor een toen nog veel minder druk bevolkt snelwegennet. Vandaag in 2017, dus 60 jaar na de opening, vindt deze opnieuw plaats. Negen maanden lang is de tunnel dicht geweest en heeft deze een opknapbeurt gehad. Zo is het plafond verhoogd en de rijweg een stukje verlaagd, om zo meer ruimte te bieden voor hoge vrachtwagens. Later vandaag wordt de tunnel opnieuw geopend door een rits oldtimers. De Cirkel is rond.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper