Klassieker van de dag: de strandparaplu's

Klassieker van de dag: de strandparaplu's

Jasper van Bladel 396 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Naar het strand gaan deed men ook in de jaren vijftig al. Zie hier een leuke foto van een heleboel strandparaplu’s op het strand van Cliffside van het Amerikaanse eiland Nantucket voor de kust van de staat Massachusetts. De foto is in zwart-wit, toch zie je dat deze paraplu’s waarschijnlijk heel kleurrijk en vrolijk zijn. Opvallend is wel dat er meer paraplu’s dan mensen op het strand aanwezig zijn. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper