Klassieker van de dag: De slang is gevangen

Klassieker van de dag: De slang is gevangen

Jasper van Bladel 564 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

In ons land hebben we gelukkig weinig kans om een slang tegen te komen in onze tuin, maar in andere landen op de wereld is die dreiging een stuk groter. Het is vast schrikken als je oog in oog staat met een boa constrictor of een andersoortige slang, maar de man op deze foto slaagt glansrijk voor deze test. James Burness Senior uit het Canadese Alberta houdt op deze foto uit 1948 heldhaftig een gevangen slang vast boven zijn hoofd, de slang die even daarvoor zijn vrouw bijna een lelijke beet zou hebben bezorgd.

  

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper