Klassieker van de dag: de schildpad

Klassieker van de dag: de schildpad

Redactie DIGIFO... 497 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Klassieker

Op deze dag, 157 jaar geleden bracht Charles Darwin de eerste druk uit van 'On the origin of species'. In dit boek legt hij zijn kijk op de evolutietheorie uit, waar we vandaag de dag nog steeds van uit gaan. Hij bespreekt in dit boek onder andere het idee achter natuurlijke selectie en het belang van toeval in de verandering van diersoorten. Grappig weetje: veel mensen denken dat de kerk woedend was na de uitkomst van dit boek, maar dat viel mee. Veel mensen waren vooral boos op de veronderstelling dat de vrouwtjes de mannetjes uitkozen in plaats van andersom.

Op deze foto zien we een Galapagos schildpad in een dierentuin in de Verenigde Staten. Deze foto komt uit 1873 en hoe oud de schildpad was, was niet bekend. Grote kans dat deze door Darwin is getekend toen hij zijn grote wereldreis maakte.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie