Klassieker van de dag: de ruïnes van Ieper

Klassieker van de dag: de ruïnes van Ieper

Jasper van Bladel 595 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

De Belgische stad Ieper is in de Eerste Wereldoorlog zwaar gebombardeerd door de Duitsers. Er was niet veel meer over van deze stad die op zijn Frans Ypres genoemd wordt. Deze foto werd in 1917 door de Nieuw-Zeelander Henry Armytage Sanders genomen en laat de enorme verwoestingen goed zien. De soldaten wandelen langs wat ooit een stad was en de schaal van de verwoestingen is door deze menselijke maat goed te zien. 

Bron

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper