Klassieker van de dag: De redders

Klassieker van de dag: De redders

Jasper van Bladel 437 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Lees ook: Klassieker van de dag: menselijke piramide

We zien elf mannen, allemaal met hoofddeksel en bijna allemaal met snor. Het zijn stoere mannen van de reddingsbrigade, die door weer en wind hun leven riskeren als er iemand in nood is op zee.

Dit waren meestal mannen die een groot deel van hun leven toch al op zee waren, waardoor dit één van de weinige momenten is waarop we ze allemaal op het vaste land kunnen zien staan. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper