Klassieker van de dag: de ramptoeristen

Klassieker van de dag: de ramptoeristen

Jasper van Bladel 452 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Sommige dingen veranderen nooit. Dit is een foto van lang geleden, maar ook nu nog trekt een brand veel mensen aan. Ramptoeristen, zou je ze kunnen noemen. Maar goed, als er bij jou in de buurt brand is wil je toch weten waar en wat er precies aan de hand is. Je kunt het de mens niet kwalijk nemen, lijkt ons. Wat er hier aan de hand was? Een brand in een verpakkingsfabriek in Keene, New Hampshire.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper