Klassieker van de dag: De parapluman

Klassieker van de dag: De parapluman

Jasper van Bladel 669 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

De parapluman

Beijing, China, tussen 1910 en 1920. Langs de kant van de weg zit deze vrolijke man. Een man met een beroep dat je nu niet vaak meer ziet. Hij repareert paraplu’s. Een mooie kijk op het alledaagse leven in het China van lang geleden. 

Foto’s van voor het communisme zijn heel zeldzaam. Deze foto komt uit een serie gemaakt door de Russische fotograaf Serge Vargassoff. Hij woonde bijna heel zijn leven in China. Eerst Beijing, daarna Hong Kong. Oorspronkelijk waren de foto’s natuurlijk zwart-wit. Ze werden met de hand ingekleurd. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper