Klassieker van de dag: de menselijke piramide

Klassieker van de dag: de menselijke piramide

Redactie DIGIFO... 1371 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

KlassiekerOp de foto van vandaag zien we een gymnastiekles in Ierland rond waarschijnlijk 1930. In deze tijd was deze simpele piramide een knap staaltje acrobatiek en vergde maanden oefening. Bij elke middelbare school in Ierland werden dit soort piramides gemaakt. Let bij deze foto vooral op het gezicht van het hoogste jongetje en de twee jongens die simpelweg op hun knieƫn zitten.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie