Klassieker van de dag: De M/S Stockholm

Klassieker van de dag: De M/S Stockholm

Jasper van Bladel 1037 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Lees ook: Klassieker van de dag: menselijke piramide

We zien een schip, de M/S Stockholm, in de haven van Stigbergskajen in Zweden. De M/S Stockholm is een schip van de Zweden-Americalijn, die logischerwijs voer tussen Zweden en Amerika.

Toen deze foto gemaakt werd in 1948, was het schip nog maar twee jaar oud. Tot 1959 heeft het schip dienst gedaan voor de Zweden-Americalijn. In 1956 had het schip de twijfelachtige eer om betrokken te zijn bij een aanvaring waarbij de Italiaanse SS Andrea Doria zonk en 46 mensen meenam naar de zeebodem. De M/S Stockholm werd echter gerepareerd en daarna in  1960 verkocht aan de Oost Duitse regering. Later kwam het nog in Britse en in Portugese handen. Het schip vaart nog steeds en is het op één na oudste passagiersschip dat nog dienst doet.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper