Klassieker van de dag: De lopende sigaar

Klassieker van de dag: De lopende sigaar

Jasper van Bladel 422 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Ieder land heeft zo zijn eigen nationalistische feestdagen. Wij hebben Koningsdag, maar in Canada hebben ze Canada Day. Een dag vol met feestelijkheden, parades, markten en gezelligheid. Eerst had die dag een andere naam: Dominion Day. Of in het Frans Le Jour de la Confédération. De foto van vandaag laat een parade tijdens Dominion Day 1925 zien. Te zien zijn een man met een erg groot hoofd en een aantal lopende sigaren. Het publiek met pet en hoed kijkt geamuseerd toe hoe deze bijzondere figuren voorbij trekken. 

De lopende sigaar

Bron

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper