Klassieker van de dag: De Londense metro

Klassieker van de dag: De Londense metro

Fabienne Keijzer 324 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Klassieker van de dag: De Londense metro

Op 10 januari in 1863 reed de eerste metro onder de Britse stad Londen door. De London Underground, ook wel ‘Tube’ genoemd, is het oudste metrostelsel ter wereld en er worden dagelijks zo’n drie miljoen mensen mee vervoerd. Deze foto stamt uit 1946 en toont het vernieuwde interieur van een metrostel. Onder andere de verlichting was verbeterd en er werd een nieuw type rubberen hanger geïntroduceerd waaraan staande passagiers zich konden vasthouden. Een antieke inrichting vergeleken met de moderne wagons van nu. Maar één ding blijft voor altijd hetzelfde: Mind your step als je de metro verlaat!

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne