Klassieker van de dag: De lachende Inuit met pijp

Klassieker van de dag: De lachende Inuit met pijp

Jasper van Bladel 948 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Op deze foto zien we Bob Bartlett en een locale bewoner van het poolgebied dat Bartlett aan het ontdekken was. Bob Bartlett (1875-1946) was een ontdekkingsreiziger die in zijn leven meer dan veertig expedities heeft ondernomen richting de noordelijke pool. 

Daar kwam hij dan natuurlijk in aanraking met de plaatselijke bevolking. En als we op de foto af mogen gaan had hij het daar best gezellig. 

Een schitterende spontane plaat.

Lees ook: Klassieker van de dag: Het Willys-Overland mysterie

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper