Klassieker van de dag: De laatste kerstinkopen

Klassieker van de dag: De laatste kerstinkopen

Fabienne Keijzer 335 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Over vier dagen is het zover: kerst. De twee dagen staan vooral in het teken van gezelligheid, lekker eten en natuurlijk cadeaus! En dat is van alle tijden. Deze foto stamt uit 1957. De man op de foto heeft net zijn laatste inkopen gedaan, een paar dagen voor kerst. Hoewel het nu nog altijd druk is in de grote winkelsteden rondom de feestdagen, doet het grootste deel van de mensen zijn of haar kerstinkopen tegenwoordig online. De pakketbezorgdiensten draaien overuren. Heb jij alles al in huis?  

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: De vliegende kerstvis

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne