Klassieker van de dag: De kaas en de blikken

Klassieker van de dag: De kaas en de blikken

Jasper van Bladel 1209 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Een schitterend portret. In een fabriek in de westelijke staat Oregon is een vrouw bezig om kaas in blikken te stoppen. Naast het feit dat we hier geen kaas uit blik kennen is het gewoon een mooie plaat. 

De mooie monochrome kleuren die afgewisseld worden met de gele kazen. En aan de blik van de vrouw zie je dat ze weet dat ze gefotografeerd wordt. Misschien is er voor dit portret zelfs wel ordinair geposeerd. 

Dat maakt allemaal niet uit. Door de fotograaf weten we dat er in de jaren veertig in Amerika vrouwen waren die kazen in blikken stopten. En dat is toch wat waard. 

Lees ook: Klassieker van de dag: Het Willys-Overland mysterie

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper