Klassieker van de dag: de ingestorte berg

Klassieker van de dag: de ingestorte berg

Redactie DIGIFO... 458 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Klassieker van de DagGistermiddag is een groot deel van de Piz Cengalo ingestort. Deze berg stond al jaren bekend als instabiel en omwonenden konden niets anders doen dan wachten tot er een groot deel naar beneden zou storten. Gistermiddag was het zo ver; meer dan 4 miljoen kuub aan graniet viel met veel geweld honderden meters naar beneden en meer dan 100 mensen in het dal moesten hun huizen verlaten.

Daarom vandaag in de Klassieker van de Dag: Val Bregaglia, de vallei van deze berg, in 1902. Met de Cengalo zichtbaar als tweede grote berg van rechts.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie