Klassieker van de dag: de heks

Klassieker van de dag: de heks

Redactie DIGIFO... 380 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Klassieker van de DagIn 1692 had de Amerikaanse stad Salem last van een bijzonder probleem. Steeds meer jonge meisjes begonnen te hallucineren, kregen spierkrampen en kregen last van verlamming. De enige logische verklaring was volgens de lokale priester dat er heksen waren en op 19 juli van dat jaar begon de bekendste heksenjacht van de Amerikaanse geschiedenis, waarbij 24 mensen terechtgesteld werden.

Pas in 1976 betoogde Linnda Caporael dat de slachtoffers waarschijnlijk brood hadden gegeten met moederkoornschimmel.

Vandaag in de Klassieker van de Dag: een heks.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie