Klassieker van de dag: de grote treinroof

Klassieker van de dag: de grote treinroof

Redactie DIGIFO... 327 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Klassieker van de DagOp 8 augustus 1963 was de grootste treinroof die ooit heeft plaatsgevonden. De daders wisten met vrij weinig geweld, alleen de conducteur raakte lichtgewond, 2,6 miljoen pond te stelen van een trein die van Glasgow naar Londen reed. Leuk feitje, de politie is de overvallers op het spoor gekomen omdat ze monopoly met het gestolen geld speelde en wat achter hadden gelaten bij hun schuillocatie.

Vandaag in de Klassieker van de Dag: de trein

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie