Klassieker van de dag: De grote krab

Klassieker van de dag: De grote krab

Jasper van Bladel 845 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Een flinke krab, zo vind je ze niet in de Noordzee. Gevangen tijdens de Alaska King Crab Investigation. 1940. Dat onderzoek had als doel de biologische achtergronden van de krab te onderzoeken, maar een andere belangrijke functie van het onderzoek was het zoeken naar commerciele mogelijkheden. Veel krab die verkocht werd kwam namelijk uit andere gebieden van de wereld en omdat de krab bij Alaska ook talrijk was wilde men de mogelijkheden onderzoeken om deze dichter bij huis te gaan vangen. 

Waarschijnlijk vonden ze deze krab ook nogal groot, anders hadden ze er geen foto van gemaakt. 

Lees ook: Klassieker van de dag: menselijke piramide

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper