Klassieker van de dag: De grote krab

Klassieker van de dag: De grote krab

Jasper van Bladel 598 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Een flinke krab, zo vind je ze niet in de Noordzee. Gevangen tijdens de Alaska King Crab Investigation. 1940. 

Waarschijnlijk vonden ze deze krab ook nogal groot, anders hadden ze er geen foto van gemaakt. 

Lees ook: Klassieker van de dag: menselijke piramide

Op de foto van vandaag zien we een uithuisplaatsing in Tullycrine, Ierland in juli 1888. Patrick McGrath werd uit huis geplaatst omdat hij weigerde huur te betalen en verliet zijn woning niet zonder slag of stoot. Hij stichtte een brand op de weg zodat de uithuisplaatsers vertraagd werden en barriceerde zijn deuren en ramen. Uiteindelijk werd er met een stormram een nieuwe ingang gemaakt en kon McGrath opgepakt worden.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper