Klassieker van de dag: de glazenwasser en de non

Klassieker van de dag: de glazenwasser en de non

Jasper van Bladel 587 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

De straat zit vol verrassingen en straatfotografie is dan ook een erg leuk en interessant tijdverdrijf. Alles draait om het goede moment op de juiste plaats. Deze fotograaf was dat zeker. Op één foto zien we een schooljongen, een non, een glazenwasser en een bejaarde vrouw. Om nog maar te zwijgen over het schitterende decor uit het begin van de jaren zestig. Deze foto is genomen in juni 1963 in Dublin. Er is zoveel te ontdekken op deze foto, dat je bijna gaat denken dat het geen toeval kan zijn dat deze mensen op dezelfde plek samenkwamen. Maar goed, de reden dat we dit schitterende beeld kunnen zien is natuurlijk het scherpe oog van de fotograaf, Richard Tilbrook.

Bron

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper