Klassieker van de dag: De ferry

Klassieker van de dag: De ferry

Jasper van Bladel 512 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Het is rond 1960 en de ferry vanuit Oslo komt aan in Varberg.  Deze ferry is waarschijnlijk onderweg naar Europa, maar maakt een tussenstop in het Zweedse plaatsje Varberg om daar ook mensen van de boot af te laten. De foto is origineel zwart-wit, maar iemand heeft hem getracht in te kleuren.

De foto geeft een mooi tijdsbeeld, ook gezien de auto op de voorgrond. Deze Auto Union, één van de merken van waaruit het huidige Audi is ontstaan, past prachtig in het beeld.

Lees ook: Klassieker van de dag: menselijke piramide

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper