Klassieker van de dag: De feestelijke Fiat

Klassieker van de dag: De feestelijke Fiat

Jasper van Bladel 453 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Op deze foto zien we een oude Fiat die nogal feestelijk versierd is met allerlei bloemen en ornamenten. Maar waarom? Helemaal duidelijk is dat niet, maar waarschijnlijk is dit de eerste Fiat die na de Eerste Wereldoorlog weer op het Ierse land aankwam. Een moment dat het waard was gevierd te worden. Waarschijnlijk is de foto genomen in de zomer van 1921.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper