Klassieker van de dag: De evacuatie

Klassieker van de dag: De evacuatie

Jasper van Bladel 456 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Ierland en Groot-Brittannië hebben samen een turbulente geschiedenis en  deze foto is daar een bewijs van. We zien de evacuatie van een jong Brits gezin dat Spike Island verlaat, dat tot dan toe onder bewind van de Britten stond. Op 10 juli 1938 werd de macht daar overgedragen aan het Ierse leger, waardoor de Britse soldaat en zijn gezin weer terug moesten naar Brits grondgebied. 

Bron

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper