Klassieker van de dag: de dierentuin

Klassieker van de dag: de dierentuin

Redactie DIGIFO... 345 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

KlassiekerOp 7 december 1940 opende een vernieuwde Diergaarde Blijdorp haar deuren. Het ontwerp van de nieuwe dierentuin, waarbij traliewerk en hekken zo veel mogelijk zijn vermeden en vervangen door greppels en grachten, met verwarmde binnenverblijven en ruime leefweiden waren toentertijd uniek. Daarom vandaag in de klassieker van de dag een meisje met een veulen van week oud in een dierentuin. Deze foto is gemaakt in 1935.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie