Klassieker van de dag: De clown en de politie-agent

Klassieker van de dag: De clown en de politie-agent

Jasper van Bladel 724 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Twee personages kunnen niet veel verder uit elkaar liggen dan een clown en een politieman. Dat maakt deze foto juist zo leuk. Het contrast tussen de speelse clown die de circustent uitstormt en de verwonderde blik van de politie-agent. De foto komt uit het archief van een museum in Newcastle upon Tyne, dus we vermoeden dat de foto daar ook ergens gemaakt is. Ook de naam van de fotograaf is niet bekend.  

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper