Klassieker van de dag: De Canadese creche

Klassieker van de dag: De Canadese creche

Jasper van Bladel 357 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Het is meteen duidelijk waar deze foto is gemaakt: een crèche. We zien twintig kinderen, druk in de weer met speelgoed. Een trein, speelgoedauto’s, poppen en een poppenhuis. En er staat zelfs een heuse wip midden tussen de kinderen. De crèche ligt ergens in Nova Scotia, een van de meest oostelijk gelegen delen van Canada.  Een jaartal is nergens te vinden, maar we gokken op eind jaren vijftig / begin jaren zestig. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper