Klassieker van de dag: De burgemeester vindt het niet leuk

Klassieker van de dag: De burgemeester vindt het niet leuk

Jasper van Bladel 414 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

De gemiddelde burgemeester is het wel gewend om in gênante situaties terecht te komen tijdens openingen of lintjesdoorknipmomenten, maar deze situatie is toch een stapje erger. De burgemeester van Newcastle bevindt zich hier achterop de rug van een draaimolenpaard en dat lijkt hij niet erg te kunnen waarderen. Locatie: een evenement om geld in te zamelen voor het lokale ziekenhuis. Aan zijn blik te zien wil hij snel terug naar zijn gemeentehuis om daar weer serieuze zaken te gaan doen. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper