Klassieker van de dag: De bijna gezonken non

Klassieker van de dag: De bijna gezonken non

Jasper van Bladel 441 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

We zien een groepje nonnen van de congregatie van Zusters van Sint Jozef uit Canada. Eén van hen komt weer thuis na een hachelijk avontuur op een zinkend schip. Ze zat op de SS Andrea Doria, die in 1956 onfortuinlijk in aanraking kwam met een ander schip en zonk. Zuster Callistus heeft het gelukkig allemaal overleefd, dan kon overigens niet van alle opvarenden gezegd worden.

Deze geschiedenis heeft grappig genoeg een connectie met een Klassieker van de dag van een aantal weken geleden. Toen hadden we een mooie foto van de MS Stockholm in deze rubriek. Laat nu juist dat schip het andere slachtoffer van deze aanvaring zijn. De MS Stockholm en de SS Andrea Doria raakten elkaar vlak voor de Amerikaanse kust en de Andrea Doria zonk de ochtend daarna. 46 van de 1660 passagiers vonden de dood. De MS Stockholm kon gerepareerd worden en vaart tot op de dag van vandaag nog door.

Hoe het Zuster Callistus verder vergaan is weten we niet.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper