Klassieker van de dag: De Bibliobus

Klassieker van de dag: De Bibliobus

Jasper van Bladel 423 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Wie kent hem niet, de bibliobus. Een bus omgebouwd tot mobiele bibliotheek die eens in de week langs de scholen rijdt om kinderen te voorzien van verse boeken. Een mooi idee en ook al best oud. Deze foto is gemaakt in de Amerikaanse staat Alberta in het jaar 1960. De kinderen kunnen niet wachten om hun uitgelezen boeken weer in te ruilen voor een nieuwe lading. Een erg leuk tijdsbeeld!

Bron

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper