Klassieker van de dag: De besnorde redders

Klassieker van de dag: De besnorde redders

Jasper van Bladel 372 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Op deze foto zien we de reddingsbrigade van Muskeget. Wat is dat voor een beest, horen we je denken. Muskeget is een eiland voor de kust van Massachusetts, aan de oostkust van de Verenigde Staten. Het lijkt ons dat op deze foto de vrijwillige reddingsbrigade te zien is, de mannen zien er niet meteen uit als atletische zwemmers die dit heel de dag door doen. Maar goed, we kunnen ons vergissen. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper