Klassieker van de dag: de bergbeklimmers

Klassieker van de dag: de bergbeklimmers

Redactie DIGIFO... 287 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Klassieker van de DagOp 24 juli 1938 wist Heinrich Harrer (ook de hoofdpersoon van 7 years in Tibet) met zijn klimpartners als eerste de beruchte noordwand van de Eiger te beklimmen. Deze wand werd gezien als het laatste probleem van de Alpen en is nog steeds een klim die veel topklimmers angs inboezemt. Om deze knappe prestatie te vieren kijken we vandaag in de Klassieker van de dag naar bergbeklimmers.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie