Klassieker van de dag: De auto moet mee

Klassieker van de dag: De auto moet mee

Jasper van Bladel 429 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Gisteren hadden we een foto van Mevrouw Sonneveld in deze rubriek, vandaag hebben we weer een Sonneveld-gerelateerde foto in petto. Dit is de auto van de familie Sonneveld, hangend in de takels om van of juist op een schip te worden getakeld. Want de auto moet natuurlijk mee op vakantie. Een bijzonder gezicht, maar heel gewoon voor vermogende families in die tijd. En vermogend, dat waren Meneer en Mevrouw Sonneveld. Je bent de directeur van de Van Nelle fabriek of niet.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper