Klassieker van de dag: de amfi-auto

Klassieker van de dag: de amfibi-auto

Redactie DIGIFO... 1106 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

KlassiekerLees ook: Klassieker van de dag: Het Willys-Overland mysterie

Amfibi-voertuigen zijn de toekomst! Althans, dat dachten ze in de tweede helft van de jaren 60. Op de foto zien we de eerste commerciëel verkochte vaar-auto tijdens de opening van grote race in de haven. De motor stuurde niet alleen de wielen aan, maar ook twee propellors. Als de auto ter water ging, gedroegen de wielen zich als roer.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie