Klassieker van de dag: De aangespannen zebra

Klassieker van de dag: De aangespannen zebra

Jasper van Bladel 1221 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Lees ook: Klassieker van de dag: menselijke piramide

Jazeker, je ziet het goed. Dit is een zebra en wagen. In plaats van het gebruikelijke paard voor de kar is hier een zebra ingehuurd om de klus te klaren. Een bijzonder gezicht, zeker omdat ze ook nog voor een redelijk kleine zebra geopteerd hebben. Deze bijzondere combinatie roept meteen talloze vragen op. Genoeg om je over te verbazen dus op deze zaterdagochtend.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper