Klassieker van de dag: Dansen met paraplu's

Klassieker van de dag: Dansen met paraplu's

Fabienne Keijzer 1066 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Klassieker van de Dag: dansen met paraplu's 

Het is de hele week al slecht weer, en dat zal ook nog wel even zo blijven. Een paraplu is haast onmisbaar als je droog op de plek van bestemming wilt aankomen. Maar paraplu’s zijn er niet alleen om je hoofd droog te houden, je kunt je er ook mee voor de zon beschermen of ermee dansen. Dat is precies wat choreografe Margaret Barr in gedachten had toen ze het ballet ‘Strange Children’ in 1955 maakte.
Klassieker van de Dag 15-11-2016

In 1952 startte de choreografe haar eigen gezelschap: The Margaret Barr Dance Group, in Sydney. Margaret Barr haalde inspiratie voor haar choreografieën uit sociale en politieke kwesties. Haar balletten hadden de meest uiteenlopende onderwerpen, van Mahatma Ghandi en Margaret Mead, tot stukken over extreme droogte en sport. Barr overleed in Sydney op 29 mei 1991. 

Lees ook: Klassieker van de dag: Rijdende kerk 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne