Klassieker van de dag: Charles Dickens

Klassieker van de dag: Charles Dickens

Fabienne Keijzer 371 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Klassieker van de dag

Het is bijna niet voor te stellen, maar deze ietwat zuur kijkende man bracht in 1843 het boek 'A Christmas Carol' uit. De man op de foto is meneer Charles Dickens die het boek op19 december dat jaar uitbracht, en slechts drie dagen later was hij al uitverkocht. Binnen een week tijd gingen er 6000 exemplaren over de toonbank, dat is er veel voor die tijd. Voor wie het verhaal niet kent verwijzen we je graag door naar de Wikipedia-pagina. Dan zul je misschien ook wat beter begrijpen waarom de wereldberoemde schrijver zo chagrijnig kijkt, hij heeft wat weg van hoofdpersoon Ebenezer Scrooge! 

Deze foto is trouwens wel later genomen, waarschijnlijk in 1863 door fotograaf Mathew Brady. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne