Klassieker van de dag: brood bakken

Klassieker van de dag: brood bakken

Redactie DIGIFO... 608 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Klassieker van de dag: brood bakkenLees ook: Klassieker van de dag: menselijke piramide

'Brood: daar zit wat in.' Al sinds mensenheugenis begint een groot deel van de wereldbevolking hun dag met een stuk brood. Tegenwoordig kan je dit makkelijk in de supermarkt of bij de bakker halen, maar vroeger was dat een stuk lastiger. Op de klassieker van de dag zien we twee vrouwen brood uit hun oven halen. Deze foto is gemaakt in Finland in 1929 en laat goed zien hoeveel moeite mensen moesten doen om van hun dagelijkse boterham te kunnen genieten.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie