Klassieker van de dag: Bloody Sunday

Klassieker van de dag: Bloody Sunday

Jasper van Bladel 524 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Als een kind moet opgroeien in oorlogstijd is dat behoorlijk onnatuurlijk. In de klassieker van de dag van vandaag zien we een beteuterd kijkend kind met een lekke bal. Verder is haar vader in het beeld te zien, terwijl hij druk aan het timmeren is. Het huis waarin het jonge gezin woont is beschadigd geraakt bij een aanval tijdens de onafhankelijkheidsoorlog in Ierland. In die oorlog, van 1919 tot 1921, vonden duizenden mensen de dood, onder andere op Bloody Sunday.

 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper