Klassieker van de dag: Bij de tandem

Klassieker van de dag: Bij de tandem

Jasper van Bladel 321 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Een tandem is van alle tijden, dat zien we op deze foto. Een groep mensen staat geïnteresseerd en geposeerd te kijken bij een sportieve tandem voor drie personen. Het is het einde van de negentiende eeuw, 1897, en deze fiets moet dus bijzonder modern zijn geweest in die tijd. Mooie blikken ook. Sommigen kijken blij, anderen verbaasd en weer andere geportretteerden kijken stoer. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper