Klassieker van de dag: Betty Nansen

Klassieker van de dag: Betty Nansen

Jasper van Bladel 380 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

We zijn te gast tijdens een scene van het toneelstuk ‘Dansen i Babylon’. Op een bed zitten de bekende actrice Betty Nansen en acteur Henrik Bentzon. Nansen was een bekend Deens actrice en gaf ook een groot gedeelte van haar leven leiding aan een theater in Frederiksberg. Dat theater heette ten tijde van haar bewind Betty Nansen Theater. Na haar dood in 1943 kreeg het andere namen, maar sinds 1980 heet het theater weer officieel Betty Nansen Theater. De man op het bed, Henrik Bentzon, was trouwens haar tweede man. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper