Klassieker van de dag: Besnijdenis door de straatkapper

Klassieker van de dag: Besnijdenis door de straatkapper

Jasper van Bladel 633 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Je haar op straat laten knippen, dat is tegenwoordig natuurlijk nogal vreemd. Ruim honderd jaar geleden was het echter vrij normaal, op veel straathoeken vond je straatkappers die voor een klein bedrag je kapsel weer toonbaar maakten, of je baard een stukje bij konden punten. Veel van die kappers gingen echter nog een stapje verder en hadden nog een aantal ‘klusjes’ die ze konden klaren. Zo waren er straatkappers die tanden trokken en er waren er zelfs bij die op straat een besnijdenis konden uitvoeren(!). Vroeger was alles beter zegt men weleens. Nou, wij wagen dat te betwijfelen. 

De kapper die we hier aan het werk zien in Istanbul hield zich gelukkig bij de baard.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper