Klassieker van de dag: Appelhappen

Klassieker van de dag: Appelhappen

Jasper van Bladel 542 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Eén van de meest bekende oud-Hollandse spelletjes is koekhappen. In Wales hebben ze een variant daarop (of juist andersom natuurlijk), het appelhappen. Op deze foto vallen we midden in een spelletje appelhappen, waarbij de moeilijkheidsgraad in vergelijking met het koekhappen toch een stukje hoger ligt door de ronde vorm van de appel. De jonge deelnemers zijn vol concentratie bezig om hun mond rond de appels te krijgen, maar vooralsnog hebben de deelnemers op deze foto geen succes. Het spel werd gespeeld tijdens een Halloween-feestje, begin oktober 1950 gehouden in de wijk Ditherington in de stad Shrewsbury.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper