Klassieker van de dag: Akbar de magiër

Klassieker van de dag: Akbar de magiër

Jasper van Bladel 486 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Op deze plaat zien we hoe Akbar de magiër op miraculeuze wijze een bal laat zweven door zijn magische handen er sierlijk omheen te bewegen. Zijn assistente, want een beetje magiër heeft natuurlijk een  bevallige assistente, staat er enigszins beduusd bij te kijken. Ze is waarschijnlijk overdonderd door het talent van Akbar. Maar hoe doet hij dat? We geven hem het voordeel van de twijfel, want op de foto is in ieder geval geen enkele aanwijzing aanwezig die erop duidt dat hij dit niet enkel met zijn magische krachten voor elkaar kreeg. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper